Maailma, joka siis jakautuu maahan ja ilmaan, on täynnänsä erilaisia elollisia olentoja.

Ilmassa asuu lintuja, paitsi että ne nukkuvat maassa tai puiden oksilla tai puhelinlangoilla, koska painovoiman vuoksi ne tippuvat maahan kuin kivi, jos ne lopettavat siipien räpytyksen.

Linnut ovat sinänsä etevämpiä kuin ihmiset, koska ihminen tippuu korkealta maahan kuin kivi, vaikka räpyttelisi kuinka.

Merissä asuu kaloja ja tursaita ja ameeboja. Sellainenkin otus asuu meressä kuin Portugalin Sotalaiva. Ihan totta! Pöhkö nimi! (Toisin kuin vesinokkaeläin, joka on nerokas nimi, koska se kertoo eläimestä kaiken: se elää vedessä, sillä on iso nokka ja se on eläin).

Loput asuvat maalla. Maaeläimet jakautuvat ötököihin, kärmeksiin ja eläimiin. Ötökät on tehty siksi, että tytöillä olisi jotain kiljuttavaa ennenkuin ne on trapeeksi vanhoja huutamaan ukoilleen. Kärmeksen nahan jos polttaa nuotiolla, niin tuo temppu karkoittaa kärmekset pois pihamaan liepeiltä vuosiksi.

Eläimet puolestaan ovat suurin todiste siitä, että se suuri henki, joka on maailman joskus luonut, on jossain vaiheessa leipääntynyt hommaansa. Katsokaas: näin se on mennyt:

Jälleen uusi päivä maailman historiassa koittaa. Vuorossa viimeisten eläinten luonti. Kalat, tursaat ja Portugalin Sotalaivat on luotu. Linnut on luotu. Kärmekset on luotu ja tuhansia ötököitä. Alkaa jo ideat loppumaan ja Islannin kuumiin lähteisiin tekisi mieli köllimään. Mutta ei hätää: muovataan orgaanisesta massasta yksinkertainen eläin, "peruseläin". 4 jalkaa, ruumis, kaula ja pää. Ja sitten vain aletaan venyttämään peruseläimen eri ruumiinosia!

Venytetään kaulaa-syntyy kiraffi.

Venytetään nokkaa-syntyy norsu.

Venytetään persausta-syntyy krokotiili.

Litistetään persausta-syntyy majava.

Venytetään päälaen luusta-syntyy uroshirvi.

Ja vola! Alle kolmen tunnin maailma on täynnänsä peruseläimen variantteja. Pikkusen maalia päälle, seepralle raitoja ja leopardille pilkkuja ja eikun Islantiin.

Laiskimus on ollut tuo eläintenkeksijä. Huolellisempaa ja mielikuvituksellisempaa työtä ei liene olisi ollut liikaa odottaa.

Suututtaa niin, etten viitsi edes kertoa mikä meni vikaan strutsissa!